donderdag 7 mei 2009

Nieuwe zomerjas
In de Knipmode van mei 2009 stond een jasje wat mij aansprak. En aangezien ik voor mezelf bedacht had om dit jaar zelf een zomerjas te naaien moest dit model het worden.
Uit mijn stoffenboetiekje een mooie stof uitgezocht, op de markt wat bijpassend band en kant gehaald en toen kon ik beginnen. Tussen het verstelwerk door is het toch nog redelijk snel gelukt, maar als je eenmaal bezig bent met een nieuw project is het toch moeilijk om het iedere keer weer aan de kant te leggen. Ik ben altijd stiknieuwsgierig hoe het resultaat wordt.

Om de jas een beetje vrouwelijker te maken heb ik langs de voorsluiting en op de riemlussen een kantje gestikt, afgekeken van gekochte jassen en een beetje zelfbedacht.


Zoals je ziet ben ik niet echt een fotograaf maar het resultaat is erg mooi geworden.

Maar nu heb ik de smaak te pakken gekregen. Eigenlijk moeten er nog kussenslopen genaaid worden bij het dekbed van Rosanne, heb ik een patroon van Roos 5006A op de kop getikt en moet Rosanne nog wat lange broeken erbij hebben. Ach en het tuniekje van Roos 3015A vind ik ook een leuk patroon. Jammer dat een dag maar 24 uur duurt en niet langer.

En het huishouden moet gedaan worden. Dat komt bij mij helaas vaak op de tweede plaats. Ik kan het gewoon niet laten om achter de naaimachine te kruipen. De balans van huishouden en werk/hobby is ver te zoeken. Dus als iemand dit leest en er een oplossing voor heeft, hoor ik dat graag!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten